sitemap De Zingende Vergeetput

Alles over Antwerpen:
agenda
Antwerpen
foto's
klimaat & weer
nieuws
overnachten
prijsvraag
uitgaan
vervoer
winkelen
zien & doen

Meer informatie over Antwerpen:
Antwerpen in beeld
Antwerpen tips & informatie
Antwerpen top 10
Antwerpen.be
Antwerpen toerisme
Hotels in Antwerpen
Landenportal Antwerpen
meer Antwerpen sites
 

Dagje of weekendje Antwerpen?

Booking.com Antwerpen
hotels in Antwerpen
stedentrips naar Antwerpen
Antwerpen met de trein
Antwerpen nieuws

woensdag 11 juni 2008
De Zingende Vergeetput

Als een kurk uit een fles trekt De Filmfabriek een ‘vergeetput’ ergens diep in een bos uit de grond en transplanteert hem plompverloren naar het hart van de stad.

47458881 | I’m a nice guy. People like me. I’m the one you always remember, the one guy who always cheered you up. But I don’t remember you at all. I don’t remember names, I don’t remember faces. (And I definitely don’t remember your phone number/email/birthday)
Op het web verschijnen meer en meer anonieme biechtplekken, plaatsen waar mensen hun zonden kunnen opbiechten: anoniem maar extreem openbaar.

Met De zingende vergeetput bouwt De Filmfabriek een gelijkaardige machine, maar dan live en muzikaal. Als een kurk uit een fles, zo wordt de ‘vergeetput’ ergens diep in een bos uit de grond getrokken en naar het hart van de stad getransporteerd. In de vergeetput huizen de ‘ambtenaren van het gevoel’.
Het publiek kan er anoniem terecht met verzoekjes, gedachten, muizenissen... De vergeetput maakt deze onherkenbaar en herkauwt ze tot een weemoedig of blij, anoniem liedje.

Peter Vandemeulebroecke en Wannes Deneer over De zingende vergeetput: “Mensen in de stad moesten maar weer eens vergeten. Op een traject in de stad staat die put. Zoals die vroeger in een bos stond. Er zijn dingen die we niet graag horen, niet eens uit eigen mond bij de vertelling aan iemand of onszelf. Die dingen moeten ook verwerkt. Wel, wij zien ons als ambtenaren van dat gevoel. Wij zien de noodzaak in het verklanken van die emoties in een lied. Een geluid”

EEN INSTALLATIE/PERFORMANCE VAN EN MET PETER VANDEMEULEBROECKE & WANNES DENEER ● NAAR EEN IDEE VAN PETER MISSOTTEN ● PRODUCTIE TONEELHUIS

Praktische informatie
Waar? op de Komedieplaats voor de Bourla Schouwburg (zie kaart)
Wanneer? van 11 t/m 29 juni 2008
maandag t/m vrijdag van 15 tot 19 uur
zaterdag en zondag van 11 tot 15 uur
Wat kost het? niets
Meer informatie www.toneelhuis.be

Met dank aan Toneelhuis.be voor het beschikbaar stellen van de teksten 

bekijk alle nieuwsberichten over Antwerpen

Antwerpen...'t Stad aan de Schelde