ALLES OVER ANTWERPEN

Straten & pleinen in Antwerpen: Koningin Astridplein

Het Koningin Astridplein

Direct aan de hoofdingang van het Centraal Station van Antwerpen ligt het Koningin Astridplein. Het levendige plein is altijd gevuld met slenterende mensen, voorbij rijdende trams, fietsers en toeristen met camera’s. Er is ook best wel veel te doen. Direct naast het station bevindt zich bijvoorbeeld de Antwerpse Zoo. Recht tegenover het station is er Aquatopia te bezoeken met daarnaast de ingang van Chinatown. Er is een grote en druk bezochte parkeergarage gelegen onder het station en je kunt er heel gemakkelijk een fiets huren.

Op het Koningin Astridplein is een rustig plein wat centraal gelegen is. Er staan een paar bomen en wat planten, groene stroken, her en der wat bankjes en verder is er vooral ruimte gecreëerd. Rondom het plein zie je historische gevels afgewisseld worden met moderne versies, uiteenlopende horecazaken, winkels en enkele terrassen.

Hotels

Aan het Koningin Astridplein liggen een viertal hotels. Dankzij de uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer en het feit dat je vanaf dit plein eigenlijk zo het centrum inwandelt is dit een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Antwerpen.
Het viersterren Radisson Blu Astrid hotel is gevestigd in een opvallend vormgegeven gebouw aan de noordkant van het plein. Je kunt gewoonweg niet om dit in pasteltinten gekleurde bouwwerk heen. Aan de westelijke kant zitten twee eenvoudigere hotels: het eensterrenhotel Antwerp Billard Palace en het driesterren Hotel nr. 43 Styles Abtwerpen City center. Aan de oostelijke zijde, zo'n 150 links van de ingang van de dierentuin van Antwerpen, zit Park Inn by Radisson Antwerpen. Dit driesterrenhotel is gekend om zijn goede prijs/kwaliteitsverhouding.

VersSlager De Laet

We kunnen gerust melden dat slagerij De Laet een begrip is in Antwerpen. Deze slager aan het Koningin Astridplein weet al jaren zijn naam hoog te houden. Je kunt er terecht voor de lekkerste gevulde broodjes, barbecue pakketten, gebraden kippetjes, verse soepen, salades en zelfs kaas. Tegenwoordig lijkt niets onmogelijk bij De Laet. Of je nu zin hebt in vis, vlees, vegetarisch of gewoon een lekker vet snackje, De Laet heeft het allemaal in huis.

Aquatopia

Vooral de kleintjes onder ons kunnen een dagje Aquatopia zeker waarderen. Dit aquarium van Antwerpen heeft zeven werelden tentoongesteld die je op je eigen tempo kunt ontdekken. Zo wordt het tropische regenwoud afgewisseld met de onderwaterwereld waarin koralen, de koraalduivel en andere kleurrijke vissen het voor het zeggen hebben. In de moeras zone kun je zien hoe lui de reptielen eigenlijk zijn en of de slangen hun huid al hebben gewisseld. En echte avonturieren kunnen zelfs een bezoek brengen aan een duikboot. Zeker wanneer het buiten fris of zelfs echt koud is, kun je hier in Aquatopia genieten van tropische sferen met bijkomstige aangename temperaturen.

Andere straten en pleinen in Antwerpen

Op onze pagina over straten en pleinen in Antwerpen vind je meer straten en pleinen die de moeite waard zijn.
 

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in één dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid