ALLES OVER ANTWERPEN

Uitgaan in Antwerpen

Uitgaan in Antwerpen

Antwerpen staat al sinds lange tijd bekend om het uitstekende uitgaansleven. Niet voor niets trekken zoveel Nederlanders naar Antwerpen om uit te gaan. Op deze pagina's zetten we het uitgaansleven van Antwerpen op een rijtje met praktische informatie en handige tips.

Op café gaan

Antwerpen telt een heel groot aantal kroegen. Je merkt wel dat de afgelopen jaren het aantal cafés in Antwerpen aan het afnemen is. Toch blijft 'op café gaan' een populaire vrijetijdsbesteding binnen het dagelijkse leven in Antwerpen. Niet alleen de Antwerpenaren weten de kroegen van de stad te vinden. Ook toeristen komen massaal af op de vele horecazaken die de stad telt. Gelukkig is er voor elk wat wils. Je kunt terecht in typische bruine kroegen die al decennia lang onveranderd lijken te zijn, maar ook in hippe cocktailbars waar je de laatste trends op het gebied van cocktails kunt proeven. Omdat België bekend staat als echt bierland waarbij de toon vooral ligt op de speciaalbieren, kun je in Antwerpen natuurlijk ook terecht bij een aantal cafés die een zeer groot assortiment aan bieren voeren.

Clubs

Als je kijkt naar de clubscene dan zie je dat er een redelijk groot verloop is van clubs in Antwerpen. Slechts weinigen is het gegeven om langer dan tien jaar open te blijven. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend. Soms valt het financieel tegen, soms wil een horecabaas eens een ander concept uitproberen en soms sluit een club haar deuren noodgedwongen vanwege andere problemen. Een voorbeeld hiervan was Zillion. Dit danspaleis was van 1997 tot 2002 toonaangevend in Antwerpen en ver daarbuiten. Problemen met justitie hebben deze megadiscotheek de das omgedaan. Dit tot grote teleurstelling van de enorme hoeveelheid regelmatige bezoekers.

Eén van de weinige clubs die het al wel heel lang vol weet te houden is Cafe d'Anvers. Al sinds 1989 komt men in deze dancetempel in het Schipperskwartier om te dansen en te feesten. Café Local aan de Waalsekaai op het Zuid gaat ook al enige jaartjes mee.

Bioscopen

Het bioscooppubliek wordt in Antwerpen grotendeels naar twee grote bioscopen gelokt. Ten eerste is er in het centrum van de stad UGC Cinema. Deze bioscoop moet het vooral van de ligging hebben. De in Antwerpen-Noord gelegen megabioscoop Kinepolis overtreft UGC Cinema wat ons betreft op alle fronten. Betere zalen, meer zalen, een groter filmaanbod, grotere schermen… noem maar op. Het enige nadeel van Kinepolis is dat het niet op loopafstand van het centrum ligt. Wie in het centrum van Antwerpen is die kan wel met tramlijn 6 naar Kinepolis reizen. Met de trein naar station Luchtbal kan ook, maar dan moet je nog tien minuten lopen naar de bioscoop.

Hieronder vind je verschillende uitgaansmogelijkheden in Antwerpen.

Uitgaan in Antwerpen

Bioscopen
Een filmpje pakken in Antwerpen? De bioscopen van Antwerpen hebben een uitgebreid filmaanbod.
Cafés / bars
Antwerpen telt bijna 2000 cafés, variërend van typische bruine kroegjes tot hippe bars waar de nieuwste cocktails geserveerd worden.
Clubs
Dance 'till you drop! De clubs van Antwerpen vind je hier.
Pop-up bars en zomerbars
Chillen in een zomerbar of op stap in een tijdelijk café? In Antwerpen vind je de tofste pop-up bars en zomerbars.

Meer over uitgaan in Antwerpen

Meer over uitgaan in Antwerpen lees je op de volgende sites:
Antwerpen.startpagina.nl (uitgaansgelegenheden)
uitgaan in Antwerpen
uitgaan in Antwerpen
Weekup.be (uitgaansagenda)

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in één dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid