ALLES OVER ANTWERPEN

Cafés en bars in Antwerpen: pop-up bars

Pop-up bars & zomerbars in Antwerpen

Het fenomeen 'pop-up' heeft zich inmiddels ook diep in het uitgaansleven van Antwerpen gevestigd. Daar waar je vroeger jarenlang naar dezelfde stamkroeg of club ging, daar is 'pop-up' tegenwoordig het nieuwe stappen’. Een zeer populaire vorm van pop-up bars zijn de zogenaamde zomerbars. Deze gezellige uitgaansplekken verschijnen zodra het lentezonnetje krachtig genoeg is en verdwijnen weer zodra de herfstbladeren serieus aan het vallen zijn. Eén van de meest bekende pop-up concepten van Antwerpen bevinden is Bocadero. Maar elders in de stad blijft er natuurlijk genoeg te ontdekken. Je weet immers maar nooit waar er morgen weer een nieuw pop-up bar wordt geopend.

Bocadero

Het logistieke complex in Antwerpen dat bekend staat als Waagnatie verandert tijdens de zomermaanden in een uitermate gezellig uitgaansgebied. Bocadero heeft inmiddels naam en faam opgebouwd en is niet langer weg te denken op ‘t Eilandje van Antwerpen.
Uiteenlopende bars, restaurants en beginnende restauranthouders hebben de pop-up invloeden ontdekt. Bocadero presenteert zich als het ‘Saint Tropez aan de Schelde’ en dat is niet geheel onterecht. Wanneer het zonnetje schijnt dan voelt het namelijk direct zo. Alle ingrediënten voor een geslaagde dag en of avond aan het water zijn aanwezig. Er is een strand gecreëerd, er zijn genoeg bars voor een hapje en een drankje en zelfs uitgebreid lunchen of dineren in één van de vele pop-up restaurants behoren tot de mogelijkheden. En wanneer ‘s avonds de muziek wat harder staat ontstaat er vanzelf een sfeertje die niet onder doet voor een gezellige avond aan de Franse Riviera of Ibiza.

Bocadero
Rijnkaai 150 (in Waagnatie)
B-2000 Antwerpen
Alle dagen open vanaf 12 uur tot de laatste gast het licht uitdoet.

Bar Gloed

Aan de bekende Keyserlei van Antwerpen is in het voorjaar van 2016 een ontzettend leuke pop-up bar geopend. Bar Gloed is gevestigd in het vier-en-twintig verdiepingen tellende gebouw de Antwerp Tower. Aan de entree van het gebouw is een receptie die je verteld waar je de lift kunt vinden om je naar de vierde verdieping te begeven waar Bar Gloed is gevestigd. De gloed zie je meteen terug in het interieur. De roestkleurige ramen zorgen voor een prachtige lichtinval die via het terras naar binnen komt. De meubels zijn hoofdzakelijk afkomstig uit vintage winkels, eveneens een trend die we steeds vaker zien. In Bar Gloed kun je terecht voor bijvoorbeeld een kop koffie, lokaal biertje en/of een bijpassende lunch. De biologische gerechten zijn afkomstig van The Grateful Grill. ‘Tijdens de weekenden wordt er passende muziek gedraaid op een ouderwetse draaitafel waar vinyl platen herkenbare en minder herkenbare tonen ten gehore brengen die geheel past in het urban street sfeertje wat er heerst. Buiten op het terras waan je je in een klein park maar dan wel met uitzicht op het schitterende Centraal Station en de altijd levendige Keyserlei en Meir van Antwerpen. Tot begin oktober kun je terecht bij pop-up Bar Gloed.

Bar Gloed / A-Tower
De Keyserlei 5
Antwerpen
Alle dagen open vanaf 11 uur (in het weekeinde 9 uur) tot na middernacht.

Meer over uitgaan in Antwerpen

Informatie over uitgaan, clubs, bioscopen en meer op onze site:
uitgaan in Antwerpen
bioscopen in Antwerpen
cafés / bars in Antwerpen
clubs in Antwerpen
uit eten in Antwerpen

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in één dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid