ALLES OVER ANTWERPEN

Fietsen in Antwerpen: Velo Antwerpen

Fietsverhuursysteem Velo Antwerpen

Velo Antwerpen is een project van de stad Antwerpen waarbij vanaf een groot aantal Velo fietsstations fietsen opgepikt en weer gestald kunnen worden. Het is de bedoeling dat je de fietsen vooral gebruikt om korte stukken (maximaal 30 minuten per keer) te overbruggen. Je kunt gebruik maken van een dagkaart, een weekkaart of een jaarkaart waarbij altijd geldt dat gebruik van maximaal een half uur per keer verder altijd gratis is. Wie een jaarkaart aan wil schaffen die moet er rekening mee houden dat er een enorm lange wachtlijst is voor deze kaarten.
De fietsen hebben in hoogte verstelbare zadels. Volwassenen die binnen de gangbare lengtes vallen moeten zonder problemen gebruik kunnen maken van de fietsen. Verder zijn de fietsen voorzien van een klein rekje voorop, van verlichting en van drie versnellingen.

Hoe koop je een dagkaart of weekkaart?

De handigste manier is om vooraf je dagpas via de Velo website te regelen. Je ontvangt daarna twee codes: een toegewezen zescijferige ID-code en een zelfgekozen viercijferige pincode. Met deze twee codes kun je fietsen uitnemen en terugzetten. De dagpas is 24 uur geldig en gaat in op het moment dat je de eerste keer een fiets leent. Als je een dagpas aangeschaft hebt dan moet je die binnen dertig dagen gaan gebruiken.

Wat vinden wij?

Wij maken zelf regelmatig gebruik van Velo Antwerpen. Het is een snelle en sportieve manier om afstanden binnen de stad Antwerpen af te leggen. De kwaliteit van de fietsen is gewoonweg goed te noemen. Soms heb je weleens een mindere fiets te pakken en in een enkel geval (wij hebben het nog maar één keer meegemaakt) heeft de fiets een lekke band. Dan is het een kwestie van meteen de fiets terugplaatsen in het fietsstation, codes intikken en daarna een andere fiets meenemen.

Tip: de Velo-app

Download de Velo-app voor iOs of android. Je kunt op het kaartje zien waar een Velo-station in de buurt is (wel je data aanzetten) en of je een fiets kunt inleveren/ophalen. De actuele status van de fietsstations wordt realtime weergegeven.
Download de app in de iTunes app-store of via Google Play.

Praktische informatie

De fietsen
Er wordt één type (unisex) fiets aangeboden, dat gemakkelijk te verstellen is en voorzien is van een rekje boven het voorwiel.

Wat kost het?
Een dagkaart kost € 4,00. Een weekkaart € 10,- en een jaarkaart 49 euro. Het gebruik van de fietsen ga je pas betalen na een half uur.

Let op!
De kosten zijn progressief opgebouwd. Indien je een fiets langer dan anderhalf aaneengesloten gebruikt dan geldt er een hoog uurtarief (op dit moment 5 euro per uur). Je mag een fiets nooit langer dan 4 uur aaneengesloten gebruiken.
Voor de dag- en weekpassen heb je een kredietkaart nodig, waarop een waarborg van € 150,- geblokkeerd wordt.

Meer info
www.velo-antwerpen.be

Fietsen in Antwerpen

Alles over fietsen en fietspaden in Antwerpen lees je op onze pagina over fietsen in Antwerpen.

Meer over vervoer in Antwerpen?

Op onze pagina vervoer in Antwerpen vind je alles over openbaar vervoer, fietsen en meer vormen van transport in Antwerpen.
 

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in één dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid