ALLES OVER ANTWERPEN

Evenementen in Antwerpen: China Light Zoo

China Light Zoo

Af en toe veranderen Chinese kunstenaars de Antwerpse dierentuin in een magische tuin vol prachtige Chinese lichtcreaties. Op het moment dat de reguliere dieren hun nachtverblijven opgezocht hebben en de winterzon is ondergegaan komen de verschillende lichtobjecten tot leven. Dat dit spectaculaire lichtfestival in een dierentuin gehouden wordt zie je ook terug in de verschillende objecten. Deze bestaan vooral uit dieren, aangevuld met een aantal andere soorten verlichte objecten zoals parasols en Chinese objecten.

China Light is geschikt voor jong en oud. Wij hebben China Light natuurlijk zelf ook bezocht en zien net zoveel verwondering en bewondering op de gezichten van senioren als van de allerjongste gasten. De wandelroute wordt door middel van verlichte pijlen aangeduid, zodat je helemaal niets hoeft te missen.

Dit lichtspektakel kent geen vaste jaren of data waarop het plaatsvindt. De subliem vormgegeven figuren reizen de hele wereld over en strijken zo af en toe eens in Antwerpen neer. De eerste editie was in de winter van 2014. Twee jaar later volgde de tweede editie. Het China Light festival wordt wel altijd in de winterperiode gehouden. Het is dan lekker vroeg donker zodat de poorten van de Antwerpse Zoo vanaf 18 uur open kunnen om de gasten te trakteren op dit unieke evenement.

China Light editie 2016/2017

De 2016/2017-editie van China Light Zoo vindt plaats vanaf zaterdag 3 december tot en met zondag 15 januari 2017. Je kunt vooraf tickets kopen waarbij je voor een tijdslot moet kiezen. Het eerste tijdslot is van 18:00 tot 20:00 uur. Het tweede tijdslot is van 19:30 tot 21:30 uur. Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen en 12 euro voor kinderen (3 t/m 17 jaar) en senioren (65+). Abonnementhouders van de Antwerpse Zoo betalen respectievelijk 12 en 10 euro.
Kaarten kunnen op de drukkere dagen snel uitverkocht zijn. Het is daarom aan te raden vooraf je kaarten te kopen. Ter plaatse kun je ook aan de kassa tickets kopen mits deze nog beschikbaar zijn.

China Light ZOO wordt gehouden in de Antwerpen Zoo. Deze dierentuin ligt aan het Koningin Astridplein 20-26 in Antwerpen. De ingang ligt direct naast het Centraal Station van Antwerpen. Voor wie met de trein komt is dat dus een ideale ligging. Kom je met de auto kan kun je de auto parkeren in de parkeergarage die onder het Koningin Astridplein ligt. Deze parking heet Q-Park Astridplein. Aanrijden doe je via de Gemeentdestraat of de Van Wesenbekestraat.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.


 

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in één dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid