ALLES OVER ANTWERPEN

Evenementen in Antwerpen: Pateekes Week

Pateekes Week

Lekker smullen van heerlijk gebak en andere lekkernijen van Antwerpse patissiers, koffiehuizen en tearooms. Dat is in één zin de Pateekesweek die eenmaal per jaar in Antwerpen gehouden wordt. Met een zogenaamde 'pateekespas' kun je bij de deelnemende bedrijven pateekes (gebakjes voor de Nederlanders), koffie of een andere lekkernij halen. Zo'n pateekespas bestaat uit 10 coupons die je in kunt leveren bij de winkeliers. Het is de bedoeling dat je de lekkernijen meeneemt en niet in de winkel nuttigt.

De Pateekesweek is een hele leuke manier om kennis te maken met wat de patissiers in Antwerpen te bieden hebben. Wie de coupons slim besteedt die kan een zeer gevarieerd pallet aan lekkernijen uitproberen. Waar en wat je kunt halen voor de bonnen staat in de brochure die je bij aanschaf van de Pateekespas krijgt. De waarde van de lekkernijen overstijgt de aankoopprijs van de Pateekespas flink. Gemiddeld is de waarde van wat je krijgt het dubbele van wat je voor de bonnen betaald hebt.

Uiteenlopende lekkernijen

Het aanbod van lekkernijen is zeer divers. Zo zien we tijdens de 2016-editie éclairs, Japanse thee, tompoezen, potjes chocomousse, wafels, brownies, koffie en speculaas in de gids staan. Bij ene enkele deelnemer kun je vrij kiezen uit het assortiment van gebakjes. Omdat je per winkel maximaal 2 coupons in mag leveren wordt je als het ware gedwongen om tenminste bij 5 zaken wat te gaan halen.

Praktische informatie

Waar?
De Pateekesweek speelt zich af bij meer dan 25 zaken in Antwerpen.

Wanneer?
De Pateekesweek duurt eigenlijk tien dagen in plaats van 1 week. In 2016 wordt de Pateekesweek gehouden van vrijdag 29 januari tot en met zondag 7 februari 2016.

Wat kost het?
Een Pateekespas kost 10 euro. Daarvoor krijg je tien coupons (bonnen). Per lekkernij betaal je meestal 1 coupon, maar soms 2 coupons. De meeste lekkernijen kosten dus slechts 1 euro per stuk.
Daarnaast ontvang je een entreebewijs voor de tentoonstelling "Op de koffie bij Nottebohm” die van zaterdag 30 januari tot en met zondag 13 maart 2016 in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience gehouden wordt.

Waar te koop?
De Pateekespas is vanaf half januari te koop bij de Dienst Toerisme Stad Antwerpen aan Grote Markt 13, de Dienst Toerisme Stad Antwerpen in het Centraal Station en bij alle deelnemende zaken.

Meer info?
Kijk op www.antwerpenkoekenstad.be/pateekesweek

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.
 

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in één dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid