ALLES OVER ANTWERPEN

Room of Riddles Antwerpen

Real life escape game

Wie games speelt op een tablet, smartphone of (spel)computer die zal ongetwijfeld wel eens een spel gespeeld hebben waarbij je uit een kamer of andere ruimte moet zien te komen door middel van het oplossen van raadsels of het uitvoeren van opdrachten. Dit fenomeen is tegenwoordig de echte wereld binnengedrongen. Bij een Escape Game, zoals dit heet, wordt je met een paar mensen in een kamer opgesloten. Je moet daarna binnen een bepaalde tijd (meestal één uur) uit de kamer zien te komen. De enige manier om de sleutel te vinden die je uit de kamer kan laten ontsnappen is door het oplossen van raadsels.

Room of Riddles

In het centrum van Antwerpen kun je een real life escape game spelen bij Room of Riddles. Na een succesvolle start in Amsterdam is Antwerpen de tweede locatie waar je deel kunt nemen aan deze enorm leuke ervaring. Wij hebben zelf begin januari 2015 deelgenomen met een groep van vijf mensen. De kamer die we toen gespeeld hebben is 'Antwerp Harbour'. Deze kamer staat in het teken van Antwerpen als havenstad. Omdat we geen spoilers weg willen geven verklappen we niets over wat we mee hebben gemaakt en hoe het spel is verlopen. Wel kunnen we vermelden dat het ons gelukt is om binnen iets langer dan een half uur de kamer te verlaten.

Een tweede kamer

In het najaar van 2015 heeft Room of Riddles een tweede kamer geopend: The Mad Scientist. De titel zegt het al: alles draait hier om een gekke wetenschapper. Wederom verklappen wij niet meer, omdat we anders al snel teveel informatie geven en het moet natuurlijk een verrassing zijn voor mensen die nog gaan spelen. Wij hebben deze kamer in in december gespeeld met dezelfde vijf mensen die de andere kamer eerder in het jaar gespeeld hebben. De nieuwe kamer is aanzienlijk moeilijker dan de eerste kamer. Het blijft dat slechts dertig procent van de groepen er in slaagt om binnen de tijd van één uur de kamer te verlaten. Het is ons op het randje niet gelukt om alles op tijd op te lossen en binnen het uur te kunnen ontsnappen. Als we tien seconden langer gehad zouden hebben dan zouden we er wel in geslaagd zijn.

Praktische informatie

Om een escape game bij Room of Riddles te kunnen spelen moet je vooraf reserveren. Dat kan via hun website. Omdat de plekken om het spel te spelen beperkt zijn is het niet onverstandig om ruim vooraf te reserveren.

Room of Riddles is gevestigd in het centrum van Antwerpen, op slechts enkele minuten lopen van treinstation Antwerpen Centraal. Ze zitten in het President Building aan de Franklin Rooseveltplaats 12. Als je met de auto komt dan zijn er meerdere parkeergarages in de buurt waar je (tegen betaling) je auto kunt parkeren.

De kosten zijn afhankelijk van het aantal personen dat deelneemt. Zo betaal je voor vier personen 89 euro, ben je voor 5 mensen 99 euro kwijt en betaal je voor groepen vanaf 6 personen het vaste tarief van 20 euro per persoon. Een gratis drankje zit hierbij inbegrepen.

Meer over Room of Riddles?

Room of Riddles (officiële site)
Room of Riddles informatie
Room of Riddles informatie

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.
 

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in één dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid