ALLES OVER ANTWERPEN

Winkels in Antwerpen: pop-up winkels

Pop-up winkels in Antwerpen

Mede dankzij het steeds populairder wordende online winkelen worden grote steden massaal geteisterd met een leegstand van winkelpanden. Het fenomeen pop-up store springt hier dankbaar op in. Leegstaande panden worden tijdelijk gehuurd door uiteenlopende ondernemers die graag hun koopwaar aan willen bieden. Steeds vaker worden de pop-up winkels op allerlei creatieve manieren gerund en ingericht. Het is dan ook bij uitstek heel geschikt voor startende ondernemers die een gokje willen wagen. Om te zien of hun koopwaar aantrekkelijk genoeg is, wat ze zelf hebben gecreëerd aansluit bij het grote publiek en om te ondervinden hoe aantrekkelijk het is om als retail ondernemer aan de slag te gaan. Ook worden webwinkels steeds vaker gecombineerd met een pop-up store. Het kan natuurlijk ook ideaal zijn voor seizoensgebonden producten. Je zit als ondernemer immers niet vast aan een lang lopend huurcontract.

Het publiek kan hier alleen maar van genieten. Zo ook in de bruisende stad Antwerpen. Sinds de opkomst van de pop-up winkels, restaurants en cafe’s lijkt Antwerpen nog meer in beweging dan voorheen. Wekelijks, zo niet dagelijks, veranderd het uiterlijk van de stad en is er vrijwel altijd iets nieuws te ontdekken. Het aanbod loopt uiteen van Scandinavische meubelontwerpers in het Zuid tot aan juweliers die hun koopwaar uitstallen aan de Vlasmarkt in het centrum van de stad.

Convoi Exeptionnel

De laatste trend van pop-up winkels is te vinden in het havengebied ‘t Eilandje bij Convoi Exeptionnel. Initiatiefneemster Kim Soeffers is omstreeks april 2016 begonnen met de opening van het ‘winkelcentrum’ Convoi Exeptionnel, wat bestaat uit zwarte ingerichte containers waarin normaal gesproken goederen worden vervoerd. Convoi Exeptionnel betekend dan ook ‘uitzonderlijk vervoer’. Met deze insteek heeft Kim Soeffers voor Antwerpen een uniek platform gecreëerd waarin ondernemers en creatievelingen hun goederen te koop kunnen aanbieden. Momenteel zijn er zo’n 45 containers met daarin restaurants, mode, design en cultuur, die samen een klein winkeldorpje vormen aan de prachtige Schelde in Antwerpen. Ook hier is het de bedoeling dat de pop-up winkels regelmatig wisselen van eigenaar, zodat er altijd weer iets nieuws te ontdekken is.

Convoi
Rijnkaai (bij Waagnatie)
Antwerpen
Open dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 11 tot 19 uur; op donderdag van 11 tot 21 uur en op zondag van 12 tot 18 uur.
Gesloten op maandag.

Meer over winkelen in Antwerpen?

openingstijden en feestdagen
winkelstraten
winkelcentra
winkels
koopzondagen
solden
markten
 

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in één dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid