ALLES OVER ANTWERPEN

Cafés en bars in Antwerpen: cocktailbars

Cocktailbars in Antwerpen

Antwerpen kent geen decennialange reputatie op het gebied van cocktails en cocktailbars. In diverse bars kon je wel uiteenlopende longdrinks bestellen en sporadisch ook een cocktail, maar echte cocktailbars zoals je ze in bijvoorbeeld Londen en New York al wel langer had die zag je nog niet in Antwerpen. Daar is de afgelopen jaren wel verandering in gekomen. Antwerpen telt inmiddels een aantal goede cocktailbars waar ze naast klassieke cocktails vooral ook redelijk veel eigen cocktails of minder bekende cocktails weten te maken. Alle verschillende smaakpaletten komen voorbij: zuur, zoet, bitter, fris… noem het maar op en het is er. Op sommige plekken kun je ook erg goede alcoholvrije cocktails drinken. Handig voor wie minderjarig, zwanger is of nog moet autorijden.

Hieronder vind je een aantal cocktailbars in Antwerpen die wij, de makers van www.allesoverantwerpen.nl, regelmatig bezoeken of er wel eens geweest zijn. Alles is dus uit eigen ervaring geschreven en (in tegenstelling tot sommige andere sites) niet overgenomen van externe bronnen.

Absinthbar Appelmans

Brasserie Appelmans heeft sinds 2004 een echte absinthbar in hun middeleeuwse pand. Hoewel absint pas eind 2005 legaal werd in België, kon je het toen alleen maar van onder de toog krijgen. Inmiddels is Appelmans uitgegroeid tot een complete cocktailbar die een begrip is in de Antwerpse binnenstad. Bij Appelmans kun je verschillende soorten absint drinken of een cocktail bestellen op basis van absint. Daarnaast telt de kaart een groot assortiment aan uitstekende cocktails. Wij komen zelf regelmatig bij Appelmans en hebben nog maar een fractie van de drankkaart uitgeprobeerd.

Absinthbar Appelmans
Papenstraatje 1
2000 Antwerpen

De bar is alle dagen geopend vanaf 12 uur. Van zondag tot en met donderdag sluit de bar om 00:00 uur; op vrijdag en zaterdag om 02:00 uur..

Meer over uitgaan in Antwerpen

Informatie over uitgaan, clubs, bioscopen en meer op onze site:
uitgaan in Antwerpen
bioscopen in Antwerpen
cafés / bars in Antwerpen
clubs in Antwerpen
uit eten in Antwerpen

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in één dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid