ALLES OVER ANTWERPEN

Vervoer in Antwerpen: met de boot naar Antwerpen

Met de boot naar Antwerpen

Antwerpen is één van de grootste havensteden van Europa. Dankzij de ligging aan de Schelde is de stad prima te bereiken met een boot. Wie een pleziervaartuig heeft kan daarmee naar Antwerpen varen. Door de directe zeeverbinding langs Nederland kun je zonder sluizen te passeren tot aan Antwerpen varen.

Jachthavens

Antwerpen telt momenteel twee jachthavens. Om het gemakkelijk te maken heten ze allebei Jachthaven Antwerpen. De ene ligt aan het Willemdok. Dit is in de populaire wijk Het Eilandje. Als je hier aanmeert heb je een prachtige uitzicht op het MAS en op de voormalige magazijnen die nu getransformeerd zijn tot hippe restaurants en gewilde appartementen. De andere jachthaven ligt aan de overkant van de Schelde. Dit is op Linkeroever, aan de Godefriduskaai.

Meer informatie over de beide jachthavens, liggelden en seizoensplaatsen vind je op hun websites:
Jachthaven Antwerpen Willemdok
Jachthaven Antwerpen Linkeroever

Boottochten

De Schelde, de Antwerpse haven en de historie van Antwerpen als havenstad zorgen ervoor dat Antwerpen uitermate geschikt is voor het deelnemen aan boottochten en rondvaarten. Op die manier maak je op ontspannen en leerzame wijze kennis met Antwerpen vanaf het water. Je kunt een boot afhuren voor je eigen bedrijf of gezelschap, maar ook deelnemen aan commerciële rondvaarten. Voor meer informatie over het aanbod en prijzen van toeristische boottochten verwijzen we graag naar onze pagina over boottochten in Antwerpen.

Antwerpen als cruisebestemming

Antwerpen wordt steeds populairder als cruisehaven. Steeds meer cruisemaatschappijen nemen deze populaire Belgische havenstad op in hun programma. Gemiddeld leggen er op jaarbasis zo'n twintig tot dertig cruiseschepen aan in Antwerpen. Dat gebeurt aan de cruiseterminal die direct naast het historisch centrum van Antwerpen te vinden is. Vanaf de cruiseboot loop je daarom zo de binnenstad van Antwerpen binnen.

Meer over vervoer in Antwerpen?

Op onze pagina vervoer in Antwerpen vind je alles over openbaar vervoer, fietsen en meer vormen van transport in Antwerpen.


 

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in één dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid