ALLES OVER ANTWERPEN

Fietsen in Antwerpen: fiets huren in Antwerpen

Een fiets huren in Antwerpen

Wie Antwerpen lekker op de fiets wil verkennen en geen eigen fiets mee wil of kan nemen zijn er meerdere mogelijkheden om een fiets te huren. Wij zetten ze hier voor u op een rijtje.

Velo Antwerpen

Velo Antwerpen is een project van de stad Antwerpen waarbij vanaf een groot aantal Velo fietsstations fietsen opgepikt en weer gestald kunnen worden. Het is de bedoeling dat je de fietsen vooral gebruikt om korte stukken (maximaal 30 minuten) te overbruggen. Je kunt gebruik maken van een dagkaart, een weekkaart of een jaarkaart waarbij altijd geldt dat gebruik van maximaal een half uur per keer verder altijd gratis is. Er wordt één type (unisex) fiets aangeboden, dat gemakkelijk te verstellen is en voorzien is van verlichting en drie versnellingen. Prijzen en meer informatie is te vinden op onze pagina over Velo.

Cyclant

Sinds enige jaren biedt Cyclant als fietstours door Antwerpen aan. Tegenwoordig kun je ook losse fietsen huren bij hen. Kosten voor een fiets beginnen bij 12 euro per dag. Het is ook mogelijk om een tandem te huren en indien het nodig is kun je ook kinderzitjes op de fiets krijgen.
Cyclant is te vinden aan de Pelikaanstraat 3. Dat is in het Centraal Station van Antwerpen.
Meer info op www.cyclant.com.

Fietshaven

De Fietshaven ofwel het Fietspunt Antwerpen is een project dat met behulp van subsidies opgezet is om enerzijds langdurig werklozen aan een job te helpen en anderzijds studenten tegen een lager prijs een fiets te laten huren. In de zomermaanden (juli en augustus) en tijdens de Paasvakantie worden de fietsen ook aan toeristen verhuurd.
Er wordt één type fiets aangeboden: een knalgele met 7 versnellingen, 2 sloten en handremmen. Drie uurtjes kost 6 euro, voor één dag ben je 13 euro kwijt.
Fietspunt Antwerpen ligt onder het Centraal Station, aan het Koningin Astridplein en is dagelijks geopend van 9 tot 19 uur. Fietsenverhuur aan toeristen is beperkt tot juli, augustus en de paasvakantie.
Meer info op www.fietshaven.be.

Let op!

Als je een fiets huurt zul je legitimatie nodig hebben. Zonder legitimatie geven verhuurders geen fiets mee.

Meer over vervoer in Antwerpen?

Op onze pagina vervoer in Antwerpen vind je alles over openbaar vervoer, fietsen en meer vormen van transport in Antwerpen.
 

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in één dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid