ALLES OVER ANTWERPEN

Vervoer in Antwerpen: toeristische rondritten

Antwerpen stadstours

Als je als toerist Antwerpen bezoekt dan is vervoer vaak meer dan vervoer alleen. Je wilt wat zien van de stad, je wilt wat leren over de stad en je wilt vooral op aangename wijze de stad verkennen. Net als heel veel andere steden kun je ook in Antwerpen gebruik maken van verschillende toeristische rondritten. Dat kan gemotoriseerd of nog door middel van paarden. Op deze pagina geven we een overzicht van de verschillende Antwerpse stadstours waar je aan deel kunt nemen.

Paardentram

Ga lekker terug in de tijd en laat je door de Antwerpse Trekpaardentram door Antwerpen rijden. Deze paardentram vertrekt tussen 1 april en 31 oktober dagelijks vanaf de Grote Markt in Antwerpen. De vaste standplaats is vlak bij het toeristenkantoor van de stad Antwerpen. De eerste rit vindt om 11 uur 's morgens, waarna hij tot 18 uur ieder uur vertrekt. De totale rit duurt ongeveer veertig minuten. De prijs is 7 euro per persoon per rit.

Citytour Shuttle

De Citytour Shuttle is een toeristenbus die eruit ziet als een trolley tram. Onder de hopNstop wordt dit voertuig ingezet als een hop on, hop off vervoermiddel voor toeristen. Dat betekent dat je een kaartje koop dat één kalenderdag geldig is. Gedurende deze dag mag je onbeperkt in- en uitstappen. Vanaf begin april tot begin november wordt er dagelijks gereden. In de winterperiode rijdt de Citytour Shuttle alleen op zaterdag en zondag.
Een kaartje kost 12,50 euro voor volwassenen, 6 euro voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en kinderen onder de vier jaar mogen gratis mee. De Citytour Shuttle vertrekt vanaf de Grote Markt en stopt bij het MAS, bij het Centraal Station en op het Zuid voordat hij na een rit van 55 minuten weer arriveert op de Grote Markt.

Toeristentram

Onder de naam Touristram vertrekt vanaf de Groenplaats het toeristentrammetje, dat een rondrit van veertig minuten maakt door het toeristische deel van Antwerpen. Ondertussen kun je van commentaar genieten in het Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. Hierdoor krijg je uitleg over wat je onderweg te zien krijgt.
Dit zijn de prijzen voor de kaartjes: volwassenen: € 7,00, kinderen van 4 tot 12 jaar: € 5,00 en kinderen jonger dan 4 jaar: gratis. Een familieticket (2 volwassenen & max. 4 kinderen) kost € 20,00. Dagen en tijden zijn hier terug te vinden.

Meer over vervoer in Antwerpen?

Op onze pagina vervoer in Antwerpen vind je alles over openbaar vervoer, fietsen en meer vormen van transport in Antwerpen.
 

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in één dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid