ALLES OVER ANTWERPEN

Doen in Antwerpen: Brouwerij De Koninck

Bezoek aan Brouwerij De Koninck

Aan de Boomgaardtstraat in Antwerpen vind je Brouwerij De Koninck. Deze bierbrouwerij stamt uit 1833 en is opgericht door Johannes Vervliet. In de loop der jaren is De Koninck een begrip geworden in Antwerpen. Vooral dankzij het bolleke, zoals het bierglas heet waarin De Koninck geschonken dient te worden, is De Koninck uitgegroeid tot een bekend Antwerps fenomeen. Het amberkleurige bier van hoge gisting is een officieel erkend streekproduct.

Andere bieren die de bierbrouwerij maakt is De Koninck Triple d'Anvers en het in 2015 ge´ntroduceerde blonde Wild Jo bier. Triple d'Anvers is een wat zwaarder bier. Het blond tot amberkleurige bier heeft een alcoholpercentage van 8% en kent een mooie balans tussen een licht bittertje, een ietwat zoete smaak en de duidelijk aanwezige fruitigheid. Wild Jo is een blond bier met een alcoholpercentage van 5,8 percent dat door de makers als wild en onstuimig betiteld wordt. Of deze bewoordingen te ver gaan is een persoonlijke smaak. Wij vinden Wild Jo in ieder geval een zeer aangenaam bier waar duidelijk een clash van smaken in samen komt. De hop is duidelijk aanwezig, maar het bier is ook kruidig, iets zurig en lichtjes zoet. Al met al een welkome aanvulling op het assortiment van De Koninck.

Sinds de overname door Brouwerij Duvel-Moortgat in 2010 wordt er hard gewerkt aan het nog beter op de kaart zetten van de bieren van De Koninck. In 2015 zijn daarom nieuwe etiketten voor de flessen ge´ntroduceerd, waarbij de verbintenis met Antwerpen onmiskenbaar duidelijk gemaakt wordt. Leuk is de knipoog naar de zogenaamde IPA-bieren. Op de etiketten van De Koninck prijkt nu APA, wat staat voor Antwaarp Pale Ale. Een tweede goede zet van de brouwerij is om de brouwerijtour eens stevig te vernieuwen. Het resultaat is een onderhoudende en mooi aangelegde route door de brouwerij, waarbij je alles te weten komt over de historie en de bieren van De Koninck.

Het brouwerijbezoek

Tijdens het bezoek aan stadsbrouwerij De Koninck kom je in verschillende themaruimtes terecht. In iedere van de toen themaruimtes worden verschillende elementen van De Koninck en haar bieren belicht. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van foto's, infopanelen, video's en interactiviteit. Alles ziet er verzorgd uit en resulteert in een leerzaam en visueel aantrekkelijk geheel. Tijdens de wandeling kun je een klein stukje van het echte productieproces zien. In de brouwerij wordt tegenwoordig niet alleen bier gemaakt. Er is ook ruimte voor andere smaakmakers, die goed samengaan met bier. Een voorbeeld hiervan is kaasaffineur Van Tricht, die in de brouwerij een achttal rijpingskamers voor hun kazen heeft.

Aan het einde van het brouwerijbezoek kom je terecht op de plekken waar je de bieren van De Koninck en Duvel-Moortgat kunt proeven. Tegen betaling kun je hier de verschillende bieren uitproberen. Wat ons betreft de perfecte afsluiter van een brouwerijbezoek.

Praktische informatie

Je kunt Brouwerij De Koninck zes dagen per week bezoeken. Alleen op maandagen is een bezoek niet mogelijk. Ook op 25 december (Kerstmis) en 1 januari (Nieuwjaarsdag) is de brouwerij dicht.
De openingstijden zijn van 10 uur 's morgens tot 18 uur 's avonds. Tickets worden verkocht tot 16:30 uur. Op 24 en 31 december is de laatste toegang om 15 uur. Het brouwerijbezoek kost 12 euro voor volwassenen (16-64 jaar), 6,50 voor kinderen (3 t/m 15 jaar) en 10 euro voor 65-plussers. Groepen vanaf 15 personen betalen ook het kortingstarief van 10 euro.

Je vind Brouwerij De Koninck aan de Mechelsesteenweg 291 in Antwerpen. Reserveren is alleen nodig voor groepen vanaf 15 personen. Meer info op http://www.dekoninck.be/nl/bezoek-ons.

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.
 

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in ÚÚn dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid