ALLES OVER ANTWERPEN

Evenementen in Antwerpen: Chocolate Week

Chocolate Week

Chocolade en Antwerpen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Andere steden in België troepen zich maar al te graag uit tot chocoladehoofdstad van België, maar het is een feit dat de Belgische chocolade-industrie ooit in Antwerpen begonnen is. In het jaar 1831 opende chocolatier Louis Meurisse aan de Antwerpse Damplein de allereerste Belgische chocoladefabriek. Inmiddels telt Antwerpen tientallen plekken waar je al dan niet ambachtelijk gemaakte chocoladeproducten kunt kopen. Antwerpen kent zelfs eigen unieke chocoladeproducten zoals de Antwerpse Handjes en de Antwerpse Diamantjes. Voor menig toerist is een bezoekje aan een Antwerpse chocolatier een must tijdens een stedentrip naar Antwerpen.

Om chocolovers op een leuke manier kennis te laten maken met chocolade in Antwerpen is de Chocolate week in het leven geroepen. Tijdens deze week kun je laagdrempelig kennis maken met chocoladeproducten van verschillende winkeliers in Antwerpen. Dit doe je door middel van een zogenaamde Chocolate Pass. Met deze chocoladepas kun je bij de deelnemende bedrijven pralines, chocolaatjes, koffie of een andere lekkernij halen. Zo'n Chocolate Pass bestaat uit 10 coupons die je in kunt leveren bij de winkeliers. Het is de bedoeling dat je de lekkernijen meeneemt en niet in de winkel nuttigt.

De Chocolate Week is een hele leuke manier om kennis te maken met wat de chocolatiers in Antwerpen te bieden hebben. Wie de coupons slim besteedt die kan een zeer gevarieerd pallet aan lekkernijen uitproberen. Waar en wat je kunt halen voor de bonnen staat in de brochure die je bij aanschaf van de Chocolate Pass krijgt. De waarde van de lekkernijen overstijgt de aankoopprijs van de Chocolate Pass flink. Gemiddeld is de waarde van wat je krijgt het dubbele van wat je voor de bonnen betaald hebt.

Uiteenlopende lekkernijen

et aanbod van lekkernijen is zeer divers. Chocolade staat natuurlijk centraal, maar je ziet dat iedere winkelier er zijn eigen twist aan geeft. Zo zien we tijdens de 2016-editie Antwerpse Handjes van chocolade, paaseitjes, pralines, chocoladethee, truffels, chocolademelk en luxe Prince koeken op het menu staan. Omdat je per winkel maximaal 2 coupons in mag leveren wordt je als het ware gedwongen om tenminste bij 5 zaken wat te gaan halen.

Praktische informatie

Waar?
De Chocoladeweek speelt zich af bij meer dan 30 zaken in Antwerpen, waarvan de meeste zich in het centrum van de stad bevinden.

Wanneer?
De Chocolate Week duurt eigenlijk tien dagen in plaats van 1 week. In 2016 wordt de Chocoladeweek gehouden van vrijdag 19 februari tot en met zondag 27 februari 2016.

Wat kost het?
Een Chocolate Pass kost 10 euro. Daarvoor krijg je tien coupons (bonnen). Per lekkernij betaal je meestal 1 coupon, maar soms 2 coupons. De meeste lekkernijen kosten dus slechts 1 euro per stuk.
Daarnaast ontvang je een entreebewijs voor de tentoonstelling "Op de koffie bij Nottebohm” die van zaterdag 30 januari tot en met zondag 13 maart 2016 in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience gehouden wordt.

Waar te koop?
De Chocolate Pass is te koop bij de Dienst Toerisme Stad Antwerpen aan Grote Markt 13, de Dienst Toerisme Stad Antwerpen in het Centraal Station en bij alle deelnemende zaken.

Meer info?
Kijk op www.antwerpenkoekenstad.be/chocolate-week

Meer zien & doen?

Wil je weten wat er verder nog te zien en te doen is in Antwerpen?
Dat kun je zien op de pagina zien & doen in Antwerpen.
 

Alles over Antwerpen... tips en informatie van insiders

 

Alles over Antwerpen:
agenda

Antwerpen informatie
bezienswaardigheden top 10
eten & restaurants
foto's
handige tips
musea
overnachten
praktische informatie
stedentrip
straten & pleinen
uitgaan
vervoer & parkeren
wijken
winkelen
zien & doen

Populaire onderwerpen:
kerstmarkt in Antwerpen
kerstmis in Antwerpen
koopzondagen
met de trein naar Antwerpen

Meer over Antwerpen:
Antwerpen voor beginners
Antwerpen in één dag
Antwerpen tips
Antwerpen top 10
Antwerpen.nl
Antwerpen startpagina
Antwerpen toerisme
Antwerpen reisinfo & tips
Antwerpen informatie
koopzondagen in Antwerpen
meer Antwerpen sites

alles over ons cookiebeleid